Welkom bij Diernatuur

Bachbloesemtherapie voor dieren

 

Net als ieder mens heeft ook ieder dier een levensverhaal. Opgedane negatieve ervaringen, gebeurtenissen kunnen oorzaak zijn van bepaalde gedragingen en/of kwalen. Denk bijvoorbeeld aan lusteloosheid na een operatie, moedeloosheid na verlies van een kameraadje of eigenaar, angsten als het dier mishandeling heeft gekend, problemen na een verhuizing. Vaak ontstaat er een gemoedstoestand waar het dier zelf niet of moeilijk uit kan komen.

 

Enkele voorbeelden van dierenproblemen zonder duidelijke aanwijsbare oorzaak zijn: geobsedeerd gedrag of last hebben van dwangmatige handelingen, onverklaarbare angstigheid, zonder medische oorzaak plassen, overijverig of onzeker gedrag, overbezorgdheid voor anderen, eenzaamheid, etc. Ook hierbij leidt de gemoedstoestand van het dier tot ongewenste situaties.

 

Behalve dat dit vervelend is voor het dier zelf, kan dit leiden tot problematisch gedrag in het gezin of de leefomgeving. Als de dierenarts een medisch probleem heeft uitgesloten kan een Bachbloesemremedie ondersteuning bieden om het dier weer in balans te krijgen.

 

lees verder over Bachbloesemtherapie voor dieren

Tekeningen/Drawings/Zeichnungen