Bachbloesemtherapie voor dieren

Effectieve remedies voor problematische gemoedstoestanden

 

 


 

 

Dr. Edward Bach (1886-1936), grondlegger van het Bachbloesemsysteem, heeft onderzoek gedaan naar de positieve levenskracht die aanwezig is in de bloemen van verschillende wilde planten. Na een succesvolle carriťre als reguliere arts, besteedde hij een groot deel van zijn leven aan het ontwikkelen van natuurlijke remedies tegen ziekmakende gemoedstoestanden. Hij heeft uiteindelijk 38 bloesems gevonden met een bijzondere werking die en die in verband gebracht met het verlichten van zeven soorten negatieve gemoedstoestanden.

 

Inmiddels is duidelijk geworden dat BachbloesemtherapieŽn niet alleen een heilzame werking hebben op mensen, maar ook op dieren. Op basis van de kennis en ervaring die in de loop der jaren is opgedaan met Bachbloesems zijn effectieve therapieŽn ontwikkeld voor 7 gemoedstoestanden die specifiek bij huisdieren tot problemen kunnen leiden.

Zeven gemoedstoestanden bij dieren:

1. Angstige dieren

2. Onzekere dieren

3. Dieren met onvoldoende belangstelling voor het hier en nu

4. Eenzame dieren

5. Dieren die overgevoelig zijn voor ideeŽn en invloeden

6. Moedeloze en wanhopige dieren

7. Dieren die overbezorgd zijn voor het welzijn van anderen

 

In elk van deze gemoedstoestanden zijn uiteraard gradaties aanwezig, en die bevatten ook wel wezenlijke verschillen. Het is daaroom belangrijk om een heel uitgebreid beeld te krijgen van een dier in een bepaalde gemoedstoestand. Om deze reden neemt een Bachbloesemtherapeut het gehele wezen van het dier onder de loep. Er kunnen immers verschillende redenen en/of oorzaken uit het verleden ten grondslag liggen aan de gemoedstoestand en het gedrag van het dier.

 

Op basis van een beoordeling door de therapeut, stelt deze een therapie samen uit de 38 Bachbloesems. Hiervoor mengt deze de extracten van geselecteerde bloesems volgens een bepaalde receptuur. Hiervoor hanteren gecertificeerde Bachbloesemtherapeuten een bepaalde systematiek die waarborgt dat het gebruik van de oplossing volstrekt veilig is en dat de beoogde werking de grootste kans van slagen heeft. Het eindproduct is een speciaal voor uw dier samengestelde flacon met een vloeistof die gemakkelijk in druppelvorm kan worden toegediend volgens een uitgekiende dosering.

 

Naast de BachbloesemtherapieŽn die specifiek zijn gericht op de genoemde 7 gebieden, bestaat ook nog de zogenaamde Ďrescue-remedieí. Die wordt gebruikt bij acute gevallen, zoals bij een shock na een ongeval, of bijvoorbeeld na een vechtpartij. Deze remedie kan dan de piek wat verminderen en het dier wat in een rustiger toestand brengen.

lees verder over hoe het e.e.a. in zín werk gaat