Astrid E. Hoving

Een levenslange passie voor dieren

 

Mijn naam is Astrid Hoving en ik woon sinds 2001 in Friesland. Ik heb 2 katten en 2 Friese Wetterhûnen, die hier in deze mooie provincie heerlijk hun gang kunnen gaan.

 

Tekenen van mensen doe ik al mijn hele leven, maar pas de laatste 4 jaren ben ik dieren gaan tekenen. De essentie van het dier, de natuur… Die vast te leggen, is het mooiste dat je met tekenen kunt bereiken.
Enkele tekeningen die ik in opdracht maakte, brachten de eigenaren in meerdere gevallen tot het wegpinken van een traantje. De mooiste beloning die je kunt krijgen.

 

Toch wilde ik meer werken met dieren. Daarom volgde ik een basiscursus dierenartsassistente. Dit was leuk om te doen, maar ik realiseerde me wel dat dit niet was wat ik zocht. Iemand van een natuurgeneeskundig centrum wees me op het bestaan van Bachbloesems. Ik had er toen nog nooit van gehoord, terwijl het toch al een tijd bestaat. De Bachbloesems worden met succes toegepast, zowel bij mensen als bij dieren. Deze cursus heb ik met heel veel plezier gevolgd, en heb ik met

succes mijn diploma behaald.

 

Op het moment van het samenstellen van deze site studeer ik ook Homeopathie voor dieren. Hoe mooi is het als je een dier verder kunt helpen, en weer het dier kunt laten zijn dat het bedoelt is om te zijn!

 

Astrid E. Hoving

Bach Bloesemtherapeute

 

 


 

 

Dieren (maar ook mensen) teken ik altijd vanaf een foto die ik vergroot. Het maakt me niet uit wat voor dier ik teken. Het leukst is om te zien hoe langzaam het karakter van een dier te voorschijn komt. Bij het tekenen van mijn eigen dieren is dat precies zo. Hun uitdrukkingen ken ik natuurlijk heel goed, en het tovert een glimlach op mijn gezicht als ik zo’n tekening van een van mijn mijn eigen dieren weer op papier zie ontstaan. Ik vergelijk mijn manier van tekenen altijd met het vormen van een homp klei. Je bent vorm aan het geven tot het uiteindelijk precies het dier is dat op de foto staat.

Tekeningen